2022-03-10 12:22:41• hírek • Agerpres

Ciucă: az Adóhatóság, a Fogyasztóvédelem és a Versenytanács megkezdte az olajtársaságok ellenőrzését

Ellenőrzések kezdődtek a Romániában működő olajtársaságoknál. Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtökön bejelentette, az Adóhatóság, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Versenytanács már megkezdte az ellenőrzéseket, és a törvényszegők 'drasztikus' szankciókra számíthatnak.

'A román állam kötelessége megvédeni állampolgárait és gazdaságát, különösen az ukrajnai orosz katonai invázió okozta bonyolult időszakban. Nem fogom megengedni, hogy bárki kihasználja ezt a helyzetet, hogy kapzsiságból vagy bármilyen más indítékból megpróbálja destabilizálni az ország gazdaságát és polgárainak életét. Az illetékes intézmények szigorú ellenőrzésekbe kezdenek, és drasztikus szankciókkal sújtják azokat, akik megszegik a törvényt' - jelentette ki a miniszterelnök a Victoria-palotában.

Korábban Nicolae Ciucă kormányfő megbeszélést tart Virgil Popescu energiaügyi miniszterrel, Florin Spătaru gazdasági miniszterrel, Horia Miron Constantinescuval, a Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetőjével, Mirela Călugăreanuval, az Adóhatóság elnökével és Bogdan Chiriţoiuval, a Versenytanács elnökével.

A tanácskozásra azért volt szükség, mert a közbeszédben elterjedt egy hír, miszerint az üzemanyagok literenkénti ára túl fogja lépni a 10 lejt. Ennek hatására szerdán a fogyasztók megrohamozták a töltőállomásokat.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter nyugalomra intette a lakosságot. Facebook-bejegyzésében Virgil Popescu arról számolt be, hogy szerda délután tárgyalt a Rompetrol és az OMV Petrom képviselőivel, akik arról biztosították, hogy elegendő üzemanyag-készletük van, és el tudják látni az ügyfeleiket. 'Azt üzenem a romániaiaknak, hogy ne essenek pánikba és ne rohamozzák meg a töltőállomásokat!' - írta a miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: